Studenten är guld!

Graduation party!

En dukning i blått, guld och vitt är något som verkligen passar för studenten 💙 Vi hoppas också att kunna inspirera till andra kommande blåguldiga dukningar - som till VM i fotboll, nationaldagen och vilken sommarfödelsedag som helst!

Studenten är en fest där gamla och unga samlas och har det trevligt tillsammans - för att fira den nyblivne studenten som är på väg in i vuxenlivet 💙🎵

Vi har skapat en inspirationsblogg med en dukning för just en sådan fest. Den går helt i blått, guld och vitt. En dukning som också fungerar för nationaldagen, dam-VM i fotboll (som är i sommar!) och andra glädjedagar som ska firas. 

Vi ger också tips på var du kan hitta vintageobjekt för din dukning.

Vi hoppas att du får glädje av den och att studentfesten blir härlig! Hurra! Hurra! Hurra!

go vintage

For this specific table setting, we have not purchased anything except for the party hats, the flags and the serpentines. All the rest is all findings from our own cupboards. Not just because it is fun to go treasure hunting at home and on the second hand market, it's also healthy for the environment and the wallet. Here you have a few tips on where to look for nice old ​things.

marketplace & Blocket

Facebook kan vara en enorm källa till att finna saker lokalt, både i köp-och säljgrupper men också på Marketplace.

Blocket fungerar fint men ofta är det lite större saker som säljs där. Testa att lägga in en bevakning.

Var försiktig med att betala i förväg.

baklucke- & gårdsloppisar

Nu när det är vår startar alla bakluckeloppisar och på-landet-loppisar upp igen ordentligt. Ta en runda och kika efter just ditt tema för dukning.

Ett tips är att ha gjort ett bildkollage eller ha en målbild så att du inte förköper dig på sådant du inte egentligen behöver 😉 Lätt hänt!

Auktioner på nätet

Auctionet, lokala auktionshus, Bukowskis och Tradera. Det finns verkligen en uppsjö med nätauktioner där ute och är du fokuserad kan du verkligen fynda.

Våga röra dig mellan de olika och jämför hur auktionerna ligger till, det kan göra massor i sparade kronor.

Charity and Auction House

Många välgörenhetsorganisationer har vintagebutiker och loppisar: Myrorna, PMU, Erikshjälpen och Lions är bara några av dem. Kolla lokalt vad du har runt dig. Både kul och välgörande!

Auktionshusen har också slagauktioner. De har blivit färre och är svårare att hitta nu efter Covid. Ofta har de en mix av nät-och slagauktion. Kika runt på deras webbsidor.

<span reveal="" style="display: block; opacity: 1;">Mix freely</span>

tre är ett party

För denna dukning där allt går i blått, guld och vitt har vi valt att använda blå och gula ljuskällor mixade med de transparenta ljuskällorna som medföljer partyslingan Cosy.

Slingan ringlar sig sen igenom hela dukningen och dyker upp med en lysande färgklick här och där längs festbordet.

The end result

Festen kan börja

Vi hoppas du har fått inspiration till studenten och andra festligheter under sommaren. Och än en gång, oavsett fest, håll dig till ett färgtema så blir det enklare💙